Hjemmehavn-Risøy(Askøy)-Bergen Sentrum-Hjemmehavn: ca 38 nm.

Vi har vært noen ganger på ulike steder på Askøy, men stort sett bare gått forbi. I dag var målet å gjøre oss litt bedre kjent på vestsiden av denne store øyen utenfor Bergen, som har mange flotte plasser for båtfolk å besøke. Her finnes både uthavner og gjestehavner.

Det var fint sommervær i dag, selv om det ikke var noen tropevarme. Typisk vær for denne sommeren. Lettskyet og sol inn i mellom.

På turen utover på vestsiden av Askøy passerer vi Ågotnes på babord side, med sin oljevirksomhet.

Og Hanøytangen på styrbord side i samme bransje.

Deretter runder vi den idylliske Ramsøya helt vest på Askøy og går innover fjorden mot Davanger.

Rett før Davanger åpner et trangt og idyllisk sund seg på babord side, med bra seilingsdybde. Pass allikevel på skvalpeskjærene! Her er det 5 knop og helst litt saktere fart, men en virkelig idyll. Langesundet heter dette stedet.

Her inn åpner det seg to oser eller skjermede basseng; Oterosen og Kjerrgardsosen. Vi gikk ut i Kjerrgardsosen og inn nok et trangt sund til Risøya. Her er det en fin liten uthavn med bra dybde, men vær litt oppmerksom hvis du ankrer opp på flo sjø og blir liggende en stund. Da blir det plutselig betydelig grunnere her.

Kjekt med utsikt på baugen i ukjente farvann der dybden varierer en hel del. Stort sett var det sjelden vi så bunnen, heldigvis. Her kommer vi inn en trang kanal (med stri strøm når det gikk mot fjøre sjø) og Risøya er på styrbord side.

Her fant vi en aldri så liten idyll!

Her grillet vi.

Og fisket krabber. Dagens fangst ble 2 store grønne.

Og skipperen fikk prøvd gummibåten litt. Det er ikke ofte.

Turen til hjemmhavn gikk innom byen for å hente ombord vår eldste datter. Mye trafikk på sjøen i kveld. Her Askøy til babord og Sotrabroen utenfor bildekanten til styrbord.

Ikke helt tettpakket på Vågen ikveld. Faktisk mulig å komme inn til en kai. Det lakker vel og lir med helgen.

Forresten ikke helt enkelt å fendre mellom disse to……

Et smykke av en seilbåt lå på Vågen i Bergen i dag.

Et sjeldent syn ombord. Alle våre fire barn med i båten på samme tid. Det er lenge siden sist, så opptatt som disse tenåringene er. Eldstemann slapper av på solputen akter. Deilig å strekke seg litt i båten. 🙂

Fin dag på sjøen!

Ship ohoi!

Flere bilder fra Risøy!