Hjemmehavn-Bakkasund -Horgo-Storebø-Hjemmehavn: ca 40 nm.

Været har vært noe varierende nå i siste halvdel av juli. Vi kom oss heldigvis avgårde med båten denne uken, på en dag det skulle vise seg å bli skikkelig fint vær. Det ble en heldagstur på sjøen i nordlige delen av Austevoll. Herlig sommervær mye av dagen!

Korsfjorden lå stille og rolig foran oss på turen opp til Austevoll i dag. Vakre Marsteinen fyr i bakgrunnen, ut mot storhavet mellom Store Kalsøy og Sund på Sotra

Det er alltid trivelig å komme ut i Bakkasund. God stemning i dag. Sol og sommer. Ledige plasser på bryggen, men det kom sigende nokså mange utover ettermiddagen. Skipperens mor og far var vårt hyggelige selskap ombord i dag og i Bakkasund hadde vi kaffe og is.

Fine bryggeforhold og god stemning på kaien i Bakkasund i dag!

Vi la ut fra Bakkasund etter et par timers stopp og satte kursen mot en av de andre større øyene ytterst i Austevoll; Horgo. Her vet vi at det skal være en fin ankringsplass i en lun naturhavn. Vi gikk rundt Horgo, men dønningene fra havet var såpass store i dag at vi valgte å gå inn i mer smult farvann i retning mot Storebø. Besøket på Horgo får vi ta igjen ved en annen anledning, men det var flott ut mot storhavet i dag.

Rederinnen nøt tilværelsen og dønningene med en god bok fra baugen. Horgo til babord. Vi siger her avgårde i 5-6 knops fart.

Vi har vært på Storebø før, men nå har de tilrettelagt en større gjestehavn siden sist vi var her. Og når vi kom inn så vi Hardsjø ligge her; båten til en tidligere profilert senterparti-politiker fra Austevoll. Flott skute!

Resten av dagen ble tilbrakt her på Storebø med grilling og krabbefiske for barna.

Fangst ble det også – en stor grønnkrabbe!

En herlig dag på sjøen ble det og været ble bare bedre utover ettermiddagen med sol fra klar himmel.

Selv om sommeren ikke har vært den aller beste i år er det kjekt å treffe de timene da det virkelig er finevær og godt å være ute, ja, godt å ha båt og kunne være på sjøen og på de mange flotte stedene langs Hordalands-kysten. smiley

Ship ohoi!

Flere bilder fra turen!

Litt mer informasjon finner du her:
Gjestehavnen i Bakkasund
Horgo (informasjon om utleiehus fra Bergen og Omland Friluftsråd)
Gjestehavnen på Storebø